Maattabellen

ABO - Admin kan uitgebreid worden om uw stock en/of kassabeheer te koppelen aan multi-dimensionele artikelen. Het gebruik van dergelijke tabellen laat toe om producten in verschillende maten en of kleuren bij te houden. Bij het gebruik van verschillende locaties in een groot magazijn kan het gebruik van een tabel een oplossing bieden. Een bedrijf met meerdere filialen kan de stock per filiaal in een tabel bijhouden.

Zoals U zelf merkt zijn de mogelijkheden enorm en verschilt de toepassing volgens de sector waarin het pakket wordt gebruikt.

Algemene kenmerken maattabellen :

 • Onbeperkt aantal maattabellen aan te maken die elk een onbeperkt aantal maten kunnen bevatten.
 • Orders aan leveranciers gedetailleerd per maat.
 • Ontvangen goederen worden geregistreerd volgens maattabel, niet geleverde maten blijven volgens Uw keuze al of niet in backorder.
 • Bestellingen van klanten en leveringsnota's voor klanten gedetailleerd per maat.
 • Maattabellen kunnen volgens uw keuze al dan niet worden afgedrukt.
 • Per maat worden de bestelhoeveelheden, huidige voorraad, reservaties en verkopen bijgehouden.
 • Afdrukken van lijsten met volledige detail per maat.
 • ABO Count laat toe om tevens de volledige boekhouding te beheren.
 • Mailing naar klanten vanuit het ABO Admin-pakket is standaard voorzien.
 • Klantenkaarten en waardebonnen kunnen automatisch bijgehouden en afgedrukt worden.
 • Correcte en automatische verwerking van cadeaubonnen.

Specifieke toepassingen

Groothandel kleding waar het voorraadbeheer en de facturatie volledig worden bijgehouden met ABO Admin. Bij aankopen en verkopen worden er per artikel steeds meerdere maten besteld.


Kleinhandel kleding waar vooral het kassabeheer alsook de voorraad de belangrijkste punten zijn. Bij aankopen worden er meestal meerdere maten per product besteld. Bij de verkopen worden de producten per stuk per maat verkocht.


Distributie van goederen die een vervaldatum hebben. In de tabel wordt dan per vervaldatum bijgehouden hoeveel artikelen er nog zijn. Bij het inbrengen van het order wordt genoteerd welke vervaldatum er moet genomen worden. Zo weet de magazijnier welke goederen er moeten genomen worden. ABO Admin zorgt ervoor dat u automatisch kan opvragen voor welke goederen de vervaldatum stilaan nabij komt.


Decoratie, gordijnen en stoffen worden op rol verkocht. In de maattabel wordt bijgehouden hoeveel meter er exact op iedere rol van een bepaalde stof aanwezig is. Zo kan er vermeden worden dan van een rol met 20 meter er een stuk van 5 meter wordt afgesneden, terwijl er nog ergens een restje van 5 meter in het magazijn ligt.


Metalen balken, buizen, ... worden op de juiste lengte gezaagd. Via een tabel kan u direct nazien welke lengtes er voor een specifiek type nog in voorraad zijn.


Gebruik van tabellen in een groot magazijn om zo de verschillende stocklocaties per product bij te houden. Bij de ingave van een bestelling, kan direct worden nagezien op welke locatie het product nog in de correcte hoeveelheid, eventueel in correcte verpakking beschikbaar is.

Support