Het papierloos kantoor, mogelijk of een utopie?


Alle papier uit uw kmo verbannen is zo goed als onmogelijk. We streven dan ook naar een papierarm kantoor waar u bespaart op papier en wint aan productiviteit.

Hoe groot de ambitie ook is, bij de implementatie moet u tegemoet komen aan de noden van uw klanten en leveranciers. Niet iedereen kan digitale facturen verwerken of aanleveren. We moeten dan ook een balans zoeken tussen wat in de praktijk het beste werkt.

Een papierarm kantoor vraagt een constante inspanning van u en uw medewerkers. Er moet in eerste instantie een cultuurverandering komen waarbij Digital first de norm moet worden. Alle bedrijfsprocessen moeten gestroomlijnd worden om een papierarm kantoor te bereiken.

De voordelen zijn legio, door het digitaliseren van uw documenten vormt zich automatisch een elektronisch archief dat steeds met een muisklik bereikbaar is. De kostenbesparing op papier en inkt alsook de tijdswinst vormen een belangrijke besparing. De productiviteit van uw medewerkers gaat omhoog daar tijdrovende behandeling van papier tot het verleden behoort.

ABO biedt de nodige tools aan om uw kantoor papierarm te maken, en de efficiëntie te verhogen.

Support