Stockbeheer

Ga efficiënt om met uw voorraad

Stockbeheer en voorraadbeheer zijn twee termen die normaal voor hetzelfde worden gebruikt. Misschien toch een klein verschil :

Stockbeheer wordt soms gebruikt als men artikelbeheer bedoelt. In principe is het opmaken van een prijslijst, zonder hierbij de voorraad bij te houden, een compleet artikelbeheer. Vooral in sectoren waar men veel diensten levert, zal dit worden gebruikt. Door een compleet artikelbestand aan te maken, kan men bij de facturatie snel documenten opmaken zonder telkens de omschrijvingen in te vullen. De omschrijving wordt immers uit de artikelfiche overgenomen, net zoals de prijs.

Voorraadbeheer is specifiek de voorraad, de fysische voorraad in de winkel of magazijn, volledig beheren. In het artikelbestand kan je dan snel zien hoeveel stuks van een product er effectief op voorraad zijn. Bij voorraadbeheer komt de module om bestellingen te plaatsen bij leveranciers dan ook op een belangrijke plaats. In een voorraadbeheer kan je dan ook een aankoopvoorstel opvragen, om zo snel de bestellingen door te sturen naar de leverancier. Zie ook voorraadbeheer.

Support